Az izzadás

A fokozott izzadás a klimax egyik legkellemetlenebb tünete.

Nagyon sok nőbeteg panaszkodik, hogy egyik pillanatról a másikra, mintha dézsával öntötték volna le őket, csurog a víz a hátukon, a mellkasukon, sőt néha még a hajszálaikról is. Néhány nőnek ez a tünet annyira megkeseríti az életét, hogy sokszor már sem kimozdulni, sem „csinos" ruhába felöltözni nincsen kedve. Aki ettől a tünettől nem szenved, biztosan azt érzi, ez egy kicsit túlzás, de higgyék el, hogy nem az. Aki viseli ezt, annak nagyon komoly problémát jelent.

Izzadással a testhőmérsékletünket védjük. Gondoljunk csak arra, hogyha valaki belázasodik, és megy lefelé a hője, mennyire nagyon meg tud izzadni! Az izzadás a normál méregtelenítésnek is a része. Az izzadtság nyomelemekből, hormonokból és vízből áll. Kóros állapotokban természetesen más anyagok is belekerülhetnek az izzadtságba, ettől és a bőrön mindig található mikroorganizmusoktól lesz kellemetlen szaga az izzadságnak.  Az izzadással kapcsolatban annyit kell még megemlítenünk, hogy a verejtékmirigyek szimpatikus idegi szabályozás alatt állnak.

Akkor mi is történik klimax idején? Miért leszünk izzadékonyabbak, mint előtte? Ebben pontosan a fent említett 3 tényezőnek van szerepe.

-a test hőtermelő képessége, hőkiegyenlítő képessége változásokon megy keresztül. ( Barna zsírszövet aránya csökken). Szedjünk Klimin kapszulát a hőszabályozás zavaraira.

-hormonjaink csökkennek, felszaporodnak,- persze, hogy próbálna tőle szegény szervezetünk megszabadulni ( a bőr méregtelenítő funkciója).

-az idegi szabályozás is összezavarodik a klimaxban

Mit tehetünk?

-Első és legfontosabb, hogy kerüljük az aluminium tartalmú dezodorokat, stifteket! Egyes vizsgálatok szerint szerepük lehet az emlőrák kialakulásában, hiszen egy fontos méregtelenítő csatornát zárnak el. Használjunk helyette aluminium free-s készítményeket, sokat nem veszítünk velük, ha kipróbáljuk őket és használjuk.

-Kerüljük az alkoholt, a kávét, a csokit, a cukrot, a fűszeres ételeket! Kissé fogjuk vissza az állati eredetű fehérjék bevitelét, a húst, a tejtermékeket.

-Szedjünk fitoösztrogéneket, így a hormonális rendszerünket megpróbáljuk „gyógyítani". Ilyen speciális  készítményünk a Klimin szója Forte.

-Rendszeresen sportoljunk! Ez segít az idegrendszerünk helyreállításában is, a plusz kilóktól való megszabadulás mellett.

-Fokozott izzadékonyság esetén pótoljuk az elveszített nyomelemeket, és folyadékot!

-Fürödjünk naponta többször! Az idegesség csökkentésére kenjünk levendula olajat  a csuklónkra, és a homlokunk közepére! Használjunk ellazító fürdőt!

-Nagyon jó, természetes izzadáscsökkentő, az orvosi zsálya és az izsópfű. Próbáljuk ki őket!

-Öltözködjünk rétegesen, és ha lehet, részesítsük előnyben a pamut ruhaneműket!

 

copyright © 2009 | Pharmax Kft. - Minden jog fenntartva | Oldaltérkép