Kapcsolódó
termékek

Vitamin és hatóanyag adatbázisCsukamájolaj

Mi az élettani szerepe a szervezetben?

A csukamájolaj gazdag A és D vitamin forrás, valamint két fontos omega-3 zsírsavat, - eikozapentaénsav (EPA) és dokozahexaénsav (DHA) - tartalmaz. Omega-3 telítetlen zsírsavak szükségesek a prosztaglandinok és más élettani anyagok képződéséhez az emberi szervezetben. A prosztaglandinok hormonszerű anyagok, amelyek nagyon fontosak az ízületek épségének megtartásában. Az EPA és DHA segít a vérnyomás szabályozásban, a vérzsírok egyensúlyának fenntartásában és a sejtmembránk állapotának megőrzésében. Az EPA szintén segíti még a véráramlást, a vérlemezkék normál működésével. Az omega- 3 zsírsavak ezért segítenek megőrizni az egészséges szív és keringési rendszert. A DHA szükséges az agy és a látás fejlődéséhez és működéséhez.

Melyek a természetes táplálék forrásaik?

Csukamájolajhoz csak kivonat formájában lehet hozzájutni.

Milyen mennyiségre van szükségünk?

Nincs ajánlott napi mennyisége a csukamájolajnak.

Mi lehet a túlzott bevitel következménye?

Napi több gramm csukamájolaj bevitel okozhat enyhe gyomor-bél panaszokat.

Kialakulhatnak kölcsönhatások?

Bizonyos megbetegedésekre - mint asztma, cukorbetegség és vérrendellenességek - szedett gyógyszerek esetén, csukamájolaj tartalmú készítmény fogyasztását beszélje meg kezelőorvosával.

Csukamájolaj nem tanácsos terhesség alatt.

Mely termékekben található?

Klimin Plus kapszula 30db, Klimin plus kapszula 60db

 

A PHARMAX termékek vitamin és ásványi anyag tartalma megfelel az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) és az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által elfogadott biztonságos szintnek.

 

 

 

 

copyright © 2009 | Pharmax Kft. - Minden jog fenntartva | Oldaltérkép