Kapcsolódó
termékek

Vitamin és hatóanyag adatbázisHalolaj, Omega-3 zsírsavak

Mi az élettani szerepe a szervezetben?

Az omega 3 zsírsavak, telítetlen zsírsavak, amelyek szükségesek a prosztaglandinok és más hasonlóan fontos anyagok képződéséhez a szervezetben. A prosztaglandinok hormonszerű anyagok, amelyeknek jelentős szerepük van az izületek és más szervrendszerek védelmében. Az omega 3 zsírsav két fő komponense az EPA és a DHA.

Az EPA és DHA segít a vérnyomás szabályozásban, egyensúlyban tartja a vérzsírokat és segít megtartani a membránok állapotát. Az EPA segíti az egészséges szív és keringési rendszer megőrzését, védi a vérlemezkéket. A DHA szükséges az idegrendszer fejlődéséhez és a szem védelmére, ezáltal az agyi és látás funkciók épségének megtartásához. Ezen felül erősítik a szervezet immunrendszerének működését, fokozzák a szellemi teljesítőképességet, segítik a bőr rugalmasságának, fiatalságának megőrzését. Ha megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavakat juttatunk a szervezetünkbe, akkor a kutatások alapján csökkenhet az Alzheimer-kór kialakulásának a veszélye és más pszichés betegségek, mint a depresszió kialakulásának kockázata is.

Melyek a természetes táplálék forrásaik?

Az omega 3 zsírsavak elsősorban zsíros halakban találhatók, mint makréla, lazac, hering és tonhal. A hazai táplálkozási szokások nehezen befolyásolhatók, -heti 3-4-szeri halfogyasztás lenne az ideális - ezért a megfelelő omega-3 bevitel nehezen érhető el táplálékainkon keresztül.

Milyen mennyiségre van szükségünk?

Nincs napi ajánlott mennyisége az omega 3 halolajoknak.

Mi lehet a túlzott bevitel következménye?

Napi több gramm halolaj emésztési panaszokat és halszagú lehelletet okozhat.

Kialakulhatnak kölcsönhatások?

Bizonyos megbetegedésékben, - mint asztma, cukorbetegség, vérkép rendellenességek - kérje ki kezelőorvosa véleményt a halolaj tartalmú készítmény szedése előtt.

Mely termékekben található?

MEMOlifeMAX kapszula 30db, MEMOlifeMAX kapszula 60db és MEMOlife 40+ kapszula 30db, MEMOlife 40+ kapszula 60db

 

A PHARMAX termékek vitamin és ásványi anyag tartalma megfelel az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) és az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által elfogadott biztonságos szintnek.

 

 

 

 

copyright © 2009 | Pharmax Kft. - Minden jog fenntartva | Oldaltérkép