Kapcsolódó
termékek

Vitamin és hatóanyag adatbázisLigetszépe olaj

Mi az élettani szerepe a szervezetben?

A ligetszépe olaj kiváló linolénsav forrás és a természet egyik leggazdagabb gamma-linolénsav (GLA) forrása is. A GLA életfontosságú anyag a prosztaglandin szintézisben, amely hormonszerű anyag, segít fenntartani a menstruációs ciklus előtti jó közérzetet és fontos szabályozó szerepet játszik a szervezet számos szervrendszerének működésében. A szervezetben a linolénsavból képződik a GLA, azonban az emberi szervezet a linolénsavat nem tudja előállítani, ezért a táplálékkal szükséges bevinni. A borago olaj tartalmaz GLA-t és linolsavat is, így segít fenntartani a GLA szintet közvetlenül és közvetve is.

GLA-val fokozható a prosztaglandin (PGE1) szintézis, amely a szervezet barna zsírszövetének elsődleges aktiválója. A barna zsírszövet a termogenezis szerve. A termogenezis aktivitásfokozódása súlycsökkenéshez vezet.

A linolsav támogatja a bőr struktúrájának megőrzését és a víz visszatartását a bőr szövetekben, megtartva a bőr feszességét.

A ligetszépe olaj segít megőrizni az agyi funkciókat és az egészséges vérnyomást.

Melyek a természetes táplálék forrásaik?

GLA található az anyatejben, zabban és árpában, fekete ribizli magolajban és a borago olajban.

Milyen mennyiségre van szükségünk?

Nincs ajánlott napi mennyisége a ligetszépe olajnak.

Mit okoz a hiányállapot?

Menstruációs problémával küszködő hölgyeknek, valamint cukorbetegségben és ekzémában szenvedő betegeknek lehetséges olyan anyagcsere problémája, amely nem teszi lehetővé a GLA képződését a szervezetben. A borago olaj jótékony hatású lehet azok számára, akik nem képesek a linolsavból gammalinolénsavat előállítani.

Mi lehet a túlzott bevitel következménye?

Nagyon magas ligetszépe olaj bevitel okozhat enyhe gyomor-bél panaszokat, émelygést és hányást. Nem toxikus.

Kialakulhatnak kölcsönhatások?

Ligetszépe olaj nem tanácsos terhesség alatt, skizofrén betegeknek és azoknak akik fenotiazin származékokat szednek.

Mely termékekben található?

Klimin slim kapszula 30db, Klimin slim kapszula 60db

 

A PHARMAX termékek vitamin és ásványi anyag tartalma megfelel az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) és az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által elfogadott biztonságos szintnek.

 

 

copyright © 2009 | Pharmax Kft. - Minden jog fenntartva | Oldaltérkép