Kapcsolódó
termékek

Vitamin és hatóanyag adatbázis



Zink oxid

Mi az élettani szerepe külsőleges alkalmazáskor?

A zink oxid külsőleges alkalmazásakor védi a bőrt a külső irritációtól, összehúzó, szárító hatása révén segíti a sebgyógyulást és enyhe antiszeptikus hatásával enyhíti a bőrgyulladást.

Használatos  pelenka „kiütés" megelőzésére és kezelésére babápoló kenőcsökben, mert védi a bőrt a nedvességtől, felázástól, fertőzéstől. A kenőcs 10-40 % zink oxidot tartalmaz.

Fontos alkotórésze a korpásodás elleni shampoonoknak.

Napozószerekben úgy viselkedik, mint egy napernyő, nem abszorbeálódik a bőrbe, blokkolja az UVB és UVA ultraibolya sugarakat, véd a napégéstől és egyéb UV sugárzás okozta ártalmaktól.  A napozószerek 5-10 % Zink oxidot tartalmaznak.

 

Mikor és hogyan alkalmazzuk?

Széles körben használatos szárító, gyulladáscsökkentő készítményekben, hintőpor, babhintőpor, krém, kenőcs, paszta, shampoon és rázókeverék formájában. Gyakori  komponense a napozáskor használt fényvédő krémeknek és testápolóknak.

Vékony, egyenletes rétegben, gyakran ismételve vigyük fel a bőrre, fehér, opálos maradványt hagy a bőrön.

 

Milyen mennyiségben alkalmazzuk?

Nincs előírt alkalmazási mennyiség, igény szerint használható.

 

Milyen mellékhatást okozhat?

Alkalmazásakor nem ismeretes nem várt reakció.

 

Milyen kölcsönhatás léphet fel más készítményekkel?

Kölcsönhatás nem ismeretes.

 

Mely termékekben található?

Dermin kenőcs 30 g

 

A PHARMAX termékek vitamin és ásványi anyag tartalma megfelel az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) és az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által elfogadott biztonságos szintnek.

 

 

copyright © 2009 | Pharmax Kft. - Minden jog fenntartva | Oldaltérkép